Fel tillfälle

Kanske var ett par dagar innan tentacraze fel tid att börja med det här. Jag drunknar i skolarbete, men jag ser ljuset! (Och chanser är att det inte är ett tåg!) Någon vecka till bara, så är jag klar för bloggvärlden för fullt!

Visste ni...

att skaparna av Adidas och skaparna av Puma var bröder?



You're welcome!

Den där Snoozen

Snoozen måste verkligen vara människans bästa och mest förföriska uppfinning. Svårt att hålla fast i dygnets tunna gränser när man har skola en gång i veckan.

Inte för att jag klagar ;)

Drömmar

För några dagar sen påstod min pojkvän  Olof att jag pratade i sömnen. Tydligen sa jag något i stil med "Det är ett svart hål, fast det är rosa!"

Jag vill minnas mina drömmar oftare, det verkar ju fett coolt!

Inatt drömde jag att jag var i något stort badrum och skulle byta om till en jättefin röd klänning inför en fest, men ljuset släcktes hela tiden i badrummet och jag kunde verkligen inte hitta klänningen, men jag letade nog i flera timmar, den där festen måste ju ha tagit slut för länge sen. Det var minst sagt frustrerande och det kom in massa folk och gömde sig från maffian också så jag var tvungen att vänta på att det blev mörkt för att komma ut och leta...

A case for Freud!

Någon annan som drömmer massa wacky stuff?


OH!

TITTA! Jag har minsann fått min första spamkommentar. Då vet jag att jag bloggar på riktigt!



"Postat av:

Hej!
Ett litet tips!
Om du gillar tv så finns det en nystartad tvsida som heter:
http://tvminnen.blogg.se
Du kan själv vara med och tycka till och påverka vad det ska stå om där.

2010-05-17 @ 09:55:30 "

Fy vad jag är duktig!

Jag slutade röka den 26 april. 2010. Det var efter en klassresa till Berlin under vilken jag nästan rökte sönder mig eftersom alla rökte, drack och hade det trevligt. Sen blev det för mycket och jag bestämde mig för att sluta.
Men ibland äre så jääkla svårt! Ibland så känns det som att jag skulle kunna byta allt mot en cigarett. Som nu. Fast känslan kommer mer och mer sällan.
Så att så duktig är jag! :-D
Och nu när jag sagt det I MIN BLOGG så kan jag ju inte ändra mig. Hur skulle det se ut liksom?!?!?



Och min B-uppsats där 9/10 sidor var skrivna hade tydligen helt fel upplägg och behövs göras om. Från scratch. Redo. Så jag har helgen fixad. Det känns ju jättebra. Verkligen perfekt Och jag är inte det minsta lilla bitter.

 


Preciiis innan jag pluggar!







Tänkte bara hälsa på er :) (ursäkta att jag har haft min webcam, precis som mina html-skills, sedan grundskolan)

Alice kan!



Titta! Jag klarade det!

Detta är en av skisserna som är med i min uppsats. Visst är den fantastisk?
Den heter "ensam". He knew his stuff, that Toulouse.



Godmorgon!

Igår sov jag alldeles själv i ett jättestort, tomt och knakigt hus och jag fattar inte hur jag lyckas skrämma upp mig själv, men jag lyckades utmärkt. Så jag somnade inte förrän vid tre. Efter att ha tittat på lite Disney för att påminna mig själv om allt det goda i världen!!

Jag satt uppe ett tag och försökte förstå designfunktionen på bloggen också, men det lilla jag en gång i tiden, på grundskolan, lärde mig om HTML verkar ha blivit total inaktuellt så jag får avvakta och be en kunnig vän om hjälp... Jag fattar inte ens hur man får med en bild i inlägget. Så teknisk är jag. Grattis till mig. Men det ska jag nog kunna komma på alldeles själv förr eller senare. Alla andra kan ju!

Ny måste jag fortsätta på min B-uppsats om den underbara Toulouse-Lautrec och hans komplicerade konstnärsskap. Inte för att jag riktigt känner för det. Men det gör jag nog aldrig... Om jag ska vara heelt ärlig. Nej. Nu äre dags för sommarlov!

Nästan.


Jobbigt läge



Jag vet inte om jag vågar berätta för mina vänner om att jag har skaffat en blogg för att jag:

1. Tidigare varit skeptisk mot bloggfenomenet

2. För att jag är rädd att varje gång jag börjar berätta något tråkigt/drygt för dem så kommer de hålla upp sin hand och säga "Honey, put it in your blog".

Värt att tänka på.


Mitt allra första inlägg

Vad trist det såg ut med en tom blogg. Jag som trodde att jag i samma stund som jag skapade en blogg skulle få hundratals kommentarer och massvis med feedback på alla mina än-så-länge inte nertecknade tankar och funderingar. Jag ville börja alla mina inlägg med ett varmt "kära läsare", fast jag har inga (än!), och fråga "er" om "era" åsikter.

Men jag måste väl börja någonstans, så jag börjar här. Vid mitt allra första inlägg.

Jag kan väl börja med att förklara mitt val av bloggnamn som är ganska random och det är en lycklig tillfällighet att ett så fint namn överhuvudtaget finns ledigt.
Mondegreen.

Mondegreen: A mondegreen is the mishearing or misinterpretation of a phrase, typically a standardized phrase such as a line in a poem or a lyric in a song, due to near homophony in a way that gives it a new meaning.

Ordet uppkom alldeles logiskt också. 
"Coined by Sylvia Wright in Harper’s Magazine (The Death of Lady Mondegreen, Nov 1954) from a mishearing of the stanza in the Scottish ballad The Bonny Earl of Murray

Y
e Highlands and Ye Lowlands
Oh where hae you been?
They hae slay the Earl of Murray,
And laid him on the green. (Misheard as “And Lady Mondegreen”)"

Ett krav för att något ska räknas som en mondegreen är också att felet ska bli bättre än originalet.

Och detta ord är perfekt för min blogg för att:
1. Monde på franska är värld, och green på engelska är grönt, och grönt är den finaste färgen som finns och därför är en grön värld perfekt för bloggen.
2. Jag hör ofta väldigt fel, och jag tycker personligen att det jag hör är mycket roligare och bättre än det folk egentligen säger!
3. Det är ett fint ord
4. Det var ledigt medan alice.blogg.se och crayon.blogg.se inte var det

Over and out!



RSS 2.0